• +385959005611
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Pon-Ned 9:00-20:00
 1. Caki
 2. Pravila korištenja matematičkog foruma i novosti
 3. Srijeda, 27 Travanj 2016
 4.  Subscribe via email

Matematički Forum @ Cakipoduka!

Forum je zamišljen kao mjesto za virtualne kontakte, prvenstveno studenata i učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj a posebno u Zagrebu. Naravno, i svi ostali zainteresirani su pozvani da nam se pridruže.

 • Namjena foruma: forum je namjenjen arhiviranju testova iz matematike koje učenici pišu u svojim škola kako bi poslužili kao besplatna baza zadataka za vježbu. Nadamo se kako će nam vrijeme i obaveze dozvoljavati da ćemo uz iste testove/zadatke uspjeti priložiti i rješenje a u budućnosti imamo i planu dodati i potpuni postupak rješavanja.
 • Vaša uloga: vi ste najvažniji u stvaranju sadržaja ovog foruma. Registrirajte se i slanjem svojih školskih testova (putem e-maila ili attachementa) pomozite u popunjavanju baze te olakšajte učenje i pripremu za testove sebi i svojim prijateljima.
 • Naša uloga: da arhiviramo i rješimo što više vaših testova i tako vam pomognemo u učenju i savladavanju matematike.
  • Profesori Caki centra će u skladu sa svojim slobodnim vremenom se potruditi da vam pomognu u rješavanju zadataka ali ne garantiramo ažurnost rješenja istih na webu usljed naših velikih obaveza, zato vas molimo za strpljenje u isčekivanju pomoći.
 • Pogodnosti: dodatnih usluga dostupne samo registriranim korisnicima,kojiaktivnim sudjelovanjem na forumu, pomaganjem u rješavanju zadataka odgovaranjem na pitanja možete unaprijediti svoj status (skupljanjem bodova) i zaslužiti bonuse u obliku:popusta na instrukcije i besplatnih instrukcija i/ili priprema za državnu maturu kod nas.

Iza postova stoje registrirani korisnici (učenici) i profesori (instruktori Caki centra).

Dakle za objavljivanje poruka na forumu (postanje) potrebno se registrirati. Registracijom određujete svoj virtualni identitet (ime ili nadimak) po kojem ćete biti prepoznati na forumu i našim ostalim servisima. Za samo praćenje (čitanje) foruma ne morate se registrirati.

Kao dio akademske zajednice, prihvaćamo odgovarajući način ophođenja. Premda bismo u nekim situacijama bili spremni prijeći preko manjih zastranjivanja, iz obzira prema ugledu Caki centra to ne smijemo. Stoga posebno naglašavamo sljedeća pravila ponašanja, koja ne isključuju ostala:

 • Izazivanje svađa, te vrijeđanje, klevetanje, tračanje, psovanje (u bilo kojem obliku!) i sl. je zabranjeno. Ako objavljujete neprovjerene informacije, to obavezno i naznačite.Tekstovi moraju biti u granicama dobrog ukusa i u skladu s važećim zakonima Republike Hrvatske.
 • Ovo podrazumijeva i zabranu svih ilegalnih aktivnosti, poput razmjene piratskih sadržaja, (foto)kopija autoriziranih djela, dogovaranja i traženja varanja na ispitima i sl.
 • Bilo kakav oblik lažnog predstavljanja je zabranjen. Posebno, lažno izdavanje za administratora ili moderatora rezultirat ce privremenom zabranom korištenja foruma a ukoliko se kršenja pravila budu ponavljala vaš ćemo račun trajno izbrisati.
 • Podrazumijeva se poštivanje Forum etiquettea, što znači da treba topice otvarati u ispravnim kategorijama, postove pisati (gramatički i pravopisno) što ispravnije, prije otvaranja novog topica treba potražiti postoji li već neki na istu temu, treba izbjegavati off-topic, pisanje VELIKIM SLOVIMA, odgovaranje na provokacije (neprimjereno ponašanje se prijavljuje moderatorima i onda to oni rješavaju). Također se podrazumijeva i izbjegavanje reaktivacije prastarih topica, osim ako je to stvarno potrebno.
 • Posebno, višestruko postanje iste/slične teme ili posta (tzv. cross-posting) sankcionirat će se brisanjem spornih tema/postova, a može rezultirati i zabranom pristupa Forumu za prekršitelje.
 • Psovanje (žargonizmi, vrijeđanje i sl.) je krajnje nepoželjno (čitaj nije dozvoljeno)
 • Svaki korisnik smije otvoriti i koristiti najviše jedan korisnički račun (account). Ukoliko imate problema sa svojim starim accountom, nemojte otvarati novi nego se obratite administratorima (Caki) za pomoć. Također, ako smatrate da postoji jako opravdani razlog za korištenje dodatnog accounta, obratite se administratorima za dozvolu.

Korištenjem Foruma pristajete na sva pravila koja se nalaze na ovoj stranici.

Opće upute i preporuke

 • Subjecti (naslovi) topica - kad otvarate novi topic, potrudite se da vec iz subjecta bude ocito barem otprilike što se trazi. Topici s nazivima "Hitno", "Pomoc", "Pitanje" i sl. uvode nepotrebnu konfuziju i smanjuju preglednost te, shodno naporima administratora i moderatora, mogu biti uklonjeni,
 • Privatne rasprave takodjer u velikoj mjeri ometaju "koristan sadrzaj", pa stoga molim korisnike da ubuduce u tu svrhu koriste private messageove(opcija dostupna na našem forumu) ili neku drugu vrstu komunikacije.
 • Rijesite mi zadatak/problem/... - ako trazite pomoc, napisite tekst zadatka (a ne samo link na neki PDF ili tko zna sto), te opisite sto ste sve pokušali i sto ste dobili!
  Ako trazite nekakvo objasnjenje (npr. zadatka, definicije i sl), napisite što točno nije jasno.
 • Topic koji sadrzi samo tekst "Rijesite mi zadatak taj i taj" takodjer ima dobre šanse netragom nestati, a na tugu i zaljenje svog autora...
 • Forum je privatno vlasništvo tvrtke CAKI centar. Većina uredništva Foruma su volonteri koji su odabrani da rade taj posao. Oni imaju pravo brisati, promijeniti, premjestiti ili izbrisati svaki post ili temu za koju smatraju da krši pravila ili je zbog nekog drugog razloga suvišna

Informacije o državnoj maturu - predmeti, cijene i satnica

Instrukcije iz matematike za školu - cijena i pogodnosti za grupe

Instrukcije iz matematike za fakultet - cijena i pogodnosti za grupe

 There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.
© 2021 CAKI centar d.o.o. Instrukcije iz matematike i kemijie, pripreme za državnu maturu

Pratite nas na društvenim mrežama