Engleski jezik A razina

Pripreme za maturu iz engleskog jezika namijenjene učenicima gimnazija i strukovnih škola. Uvježbavaju se svi tipovi zadataka te nude strategije za njihovo učinkovitije rješavanje. Pored vještine čitanja, slušanja i pisanja, na pripremama se radi na razvijanju vještine govorenja.
Profesor
Caki
5 students enrolled
0
0 ocjena
 • Opis programa
 • Program rada
Pripreme za engleski jezik

Ciljevi i metode rada

Za vrijeme priprema za Engleski jezik aktivno će te sudjelovati u nastavi s profesoricom u maloj grupi do 6 polaznika, uz dvosmjernu komunikaciju između profesora i učenika.

Nastava uključuje vježbe vokabulara, savjete kako formulirati misao te precizne upute u pisanju raspravljačkog eseja.

 1. 12 sati –  učenje čitanja s razumijevanjem. Kako odrediti točan odgovor među 3-4 slična odgovora, širenje vokabulara te prepoznavanje nepoznatih rijeci i fraza na temelju zadanog konteksta.
 2. 12 sati – učenje slušanja s razumijevanjem te kako razaznati glavnu poruku slušnog teksta. Vježbanje razumijevanja glasovnog materijala raznih varijanti engleskoga jezika s različitih govornih područja te raznih oblika (intervju, monolog, dijalog, kratke priče). Analiza prijašnjih testova iz engleskog na državnoj maturi.
 3. 12 satipisanje eseja. Obradit ćemo i formalni jezik u pisanju, saznati kako se vrednuju uradci i kako učiti na pogreškama na temelju zadataka i vježbi iz prakse. Naučit ćemo kako postaviti glavne argumente za i protiv (na zadanu temu) te kako pronaći potpore tim argumentima kroz vježbu na prijašnjim testovima s državne mature iz engleskog jezika.

Način izvođenja nastave

 • nastava se održava 1 x tjedno po 90 minuta
 • besplatno inicijalno testiranje prije početka priprema
 • naši nastavnici pomoći će ti razviti vještine potrebne za uspješno rješavanje zadataka na ispitu
 • ponavljanje ključnih jezičnih struktura engleskog jezika
 • rješavanje simulacije ispita
 • prednost je što su grupe male (do 6 polaznika) pa svi dobiju priliku intenzivno komunicirati s profesoricom i brzo napredovati u radu

Početak priprema i termini

Pripreme počinju 7.1.2024.g. i održavaju se vikendima do kraja mjeseca svibnja. Pauza tijekom priprema biti će za vrijeme uskršnjih praznika.
Učenici koji su se prijavili bit će pozvani na početno testiranje predznanja kako bi dobili uvid na predzadnje polaznika. Na osnovu dobivenih rezultata sastavljamo ujednačene grupe učenika
Course details
Trajanje 36 sati
Lekcije 18
Kvizovi 1
Vrsta priprema Nastava uživo i online

Radno vrijeme

Monday8:00-20:00
Tuesday8:00-20:00
Wednesday8:00-20:00
Thursday8:00-20:00
Friday8:00-20:00
SaturdayPo dogovoru
SundayPo dogovoru
Engleski jezik A razina