Individualne instrukcije iz kemije – OŠ i SŠ

0
0 ocjena
 • Opis programa
 • Program rada
 • Česta pitanja
kemija

Redoviti rad iz kemije

Kemija je predmet u kojem redoviti rad najviše dolazi do izražaja. Svi imaju iskustva iz kemije u kojem dolazi do višemjesečnih i višegodišnjih teškoća s gradivom ako se propusti koji sat. Osobito su bitne osnove anorganske i organske kemije bez kojih se ne može svladati gradivo. U današnje doba novog kurikuluma, izrazito se zahtjeva redoviti rad učenika i temeljito svladavanje osnovnih koncepata jer se pojavljuju iznova svake godine.

Zbog toga, više je načina na koje učenici traže instrukcije iz kemije kao što su:

 • individualne ili grupne instrukcije pred ispit,
 • redovite individualne instrukcije,
 • redovite grupne instrukcije za unaprijeđivanje gradiva,
 • redovite grupne instrukcije za natjecanja.

Rad profesora

Instrukcije iz kemije održava profesor Ivica Petar Čališ s dugogodišnjim iskustvom rada s raznim učenicima i studentima. Odlikuje se visokom metodičnošću i susretljivošću s učenicima te otvorenim individualnim radom kao i u grupama. Autor je udžbenika te niza video lekcija na raznim platformama.

Profesor Čališ odlikuje se vrsnim psihološkim apsektom rada s učenicima gdje osim rada na gradivu, radi i na psihološkom pristupu učenju kemije, odnosu prema radu i samopoštovanju učenika te razvijanju samosvjesnosti i samoprocjenjivanja kao temelja uočavanja potrebe za pomoći.

Termini i cijena

Individualne instrukcije su po dogovoru između učenika (roditelja/staratelja) i profesora u određenim terminima tijekom dana (tijekom radnog vremena i van radnog vremena) ili vikendom.

Termin za individualne instrukcije traje 90 minuta, a instrukcije se mogu održavati uživo ili online.

Cijena za termine od ponedjeljka do petka od 8 do 16 i 30 iznosi 110 kuna za 60 minuta, a van termina i vikendom 130 kuna za 60 minuta.

Prednost redovitih instrukcija

Rad u individualnim instrukcijama razlikuje se ovisno dolazi li se na instrukcije isprekidano (pred ispit) ili kontinuirano. U isprekidanim instrukcijama polazi se od osnovnih znanja te se na njima dalje gradi potrebno unaprjeđenje. U slučaju nepostojanja osnovnih znanja, njih se objašnjava te dalje radi. Preporuča se rad prema već danim materijalima od strane profesora u školi. U slučaju nepostojanja ispita, naš profesor sam osmišljava materijale koji su najviše prilagođeni učeniku.

Kod kontinuiranih instrukcija, prati se rad učenika u redovitoj nastavi, zajedno rješavaju zadaće i materijali dani od strane profesora u školi te materijali nastali na instrukcijama. Učeniku se pristupa individualno te prema mogućnostima dodatno objašnjava gradivo i zadaju sve teži zadaci. Ovakav oblik individualnih instrukcija pokazao je puno prednosti zbog kontinuiranog rada i boljeg upoznavanja učenika i profesora zbog čega se instrukcije mogu bolje organizirati.

Individualne instrukcije:

 • omogućuju vrlo kvalitetan individualan rad,
 • omogućuju otkrivanje logičkih pogrešaka u shvaćanju kemijskih koncepata,
 • omogućuju stvaranje vlastitih potrebnih materijala i zadataka,
 • omogućuju rješavanje materijala vlastitih profesora,
 • omogućuju dodatnu fleksibilnost u dogovaranju termina.
Po dogovoru i potrebi
  Koliko rano se moramo prijaviti za instrukcije?
  Za instrukcije potrebno se prijaviti barem dan ranije ako ima termina.
  Na koji način se može prijaviti na instrukcije?
  Na instrukcije se prijavljuje prijavnicom koja se može naći na stranici. Nakon prijavljivanja, naš nastavnik će vas kontaktirati u što skorijem roku ili sami možete kontaktirati nastavnika slanjem poruka.
  Mogu li se instrukcije održavati online?
  Instrukcije se mogu održavati uživo u našem prostoru u Brune Bušića 38 ili online na pripremljenim platformama.
  Na koji način se može platiti?
  Plaćanje je moguće provesti putem internet bankarstva ili gotovinom na licu mjesta nakon instrukcija.
  Jesu li mi bolje individualne ili grupne instrukcije?
  Vrsta instrukcija ovisi o potrebama. Za ispravljanje jedinice najbolje su individualne, a za kontinuirani rad i pripremu za ispit, najbolje su grupne kontinuirane.
  Što mi je potrebno za instrukcije?
  Za instrukcije je obavezno ponijeti bilježnicu, sve materijale koje profesor daje u školi, knjigu, periodni sustav elemenata i kalkulator.