Individualne instrukcije iz kemije – OŠ i SŠ

Redoviti rad iz kemije

Kemija je predmet u kojem redoviti rad najviše dolazi do izražaja. Svi imaju iskustva iz kemije u kojem dolazi do višemjesečnih i višegodišnjih teškoća s gradivom ako se propusti koji sat. Osobito su bitne osnove anorganske i organske kemije bez kojih se ne može svladati gradivo. U današnje doba novog kurikuluma, izrazito se zahtjeva redoviti rad učenika i temeljito svladavanje osnovnih koncepata jer se pojavljuju iznova svake godine.

Zbog toga, više je načina na koje učenici traže instrukcije iz kemije kao što su:

  • individualne ili grupne instrukcije pred ispit,
  • redovite individualne instrukcije,
  • redovite grupne instrukcije za unaprijeđivanje gradiva,
  • redovite grupne instrukcije za natjecanja.

Rad profesora

Instrukcije iz kemije održava profesor Ivica Petar Čališ s dugogodišnjim iskustvom rada s raznim učenicima i studentima. Odlikuje se visokom metodičnošću i susretljivošću s učenicima te otvorenim individualnim radom kao i u grupama. Autor je udžbenika te niza video lekcija na raznim platformama.

Profesor Čališ odlikuje se vrsnim psihološkim apsektom rada s učenicima gdje osim rada na gradivu, radi i na psihološkom pristupu učenju kemije, odnosu prema radu i samopoštovanju učenika te razvijanju samosvjesnosti i samoprocjenjivanja kao temelja uočavanja potrebe za pomoći.

Termini i cijena

Individualne instrukcije su po dogovoru između učenika (roditelja/staratelja) i profesora u određenim terminima tijekom dana (tijekom radnog vremena i van radnog vremena) ili vikendom.

Termin za individualne instrukcije traje 90 minuta, a instrukcije se mogu održavati uživo ili online.

Cijena za termine od ponedjeljka do petka od 8 do 16 i 30 iznosi 110 kuna za 60 minuta, a van termina i vikendom 130 kuna za 60 minuta.

Prednost redovitih instrukcija

Rad u individualnim instrukcijama razlikuje se ovisno dolazi li se na instrukcije isprekidano (pred ispit) ili kontinuirano. U isprekidanim instrukcijama polazi se od osnovnih znanja te se na njima dalje gradi potrebno unaprjeđenje. U slučaju nepostojanja osnovnih znanja, njih se objašnjava te dalje radi. Preporuča se rad prema već danim materijalima od strane profesora u školi. U slučaju nepostojanja ispita, naš profesor sam osmišljava materijale koji su najviše prilagođeni učeniku.

Kod kontinuiranih instrukcija, prati se rad učenika u redovitoj nastavi, zajedno rješavaju zadaće i materijali dani od strane profesora u školi te materijali nastali na instrukcijama. Učeniku se pristupa individualno te prema mogućnostima dodatno objašnjava gradivo i zadaju sve teži zadaci. Ovakav oblik individualnih instrukcija pokazao je puno prednosti zbog kontinuiranog rada i boljeg upoznavanja učenika i profesora zbog čega se instrukcije mogu bolje organizirati.

Individualne instrukcije:

  • omogućuju vrlo kvalitetan individualan rad,
  • omogućuju otkrivanje logičkih pogrešaka u shvaćanju kemijskih koncepata,
  • omogućuju stvaranje vlastitih potrebnih materijala i zadataka,
  • omogućuju rješavanje materijala vlastitih profesora,
  • omogućuju dodatnu fleksibilnost u dogovaranju termina.

Po dogovoru i potrebi

Za instrukcije potrebno se prijaviti barem dan ranije ako ima termina.
Na instrukcije se prijavljuje prijavnicom koja se može naći na stranici. Nakon prijavljivanja, naš nastavnik će vas kontaktirati u što skorijem roku ili sami možete kontaktirati nastavnika slanjem poruka.
Instrukcije se mogu održavati uživo u našem prostoru u Brune Bušića 38 ili online na pripremljenim platformama.
Plaćanje je moguće provesti putem internet bankarstva ili gotovinom na licu mjesta nakon instrukcija.
Vrsta instrukcija ovisi o potrebama. Za ispravljanje jedinice najbolje su individualne, a za kontinuirani rad i pripremu za ispit, najbolje su grupne kontinuirane.
Za instrukcije je obavezno ponijeti bilježnicu, sve materijale koje profesor daje u školi, knjigu, periodni sustav elemenata i kalkulator.
Prijava
Slobodnih mjesta: 0 studenata

Radno vrijeme

Monday8:00-20:00
Tuesday8:00-20:00
Wednesday8:00-20:00
Thursday8:00-20:00
Friday8:00-20:00
SaturdayPo dogovoru
SundayPo dogovoru
Individualne instrukcije iz kemije – OŠ i SŠ
Cijena:
20€