PBF Opća kemija

Cilj priprema

Kemija na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu poznata je po tome da se svaki tjedan piše kratki test kojim se provjerava prethodno usvojeno znanje zbog čega je potrebno redovito raditi. Kao i u svakom predmetu na fakultetu, ako se odmah ne steknu radne navike, vrlo je teško nadoknaditi gradivo na kraju. Zbog toga nudimo instrukcije iz kemije za prehrambeno-tehnološki fakultet.

Tijekom priprema za ispit iz opće kemije, odnosno instrukcije iz kemije za prehrambeno-biotehnološki fakultet na osobiti način se radi sa studentima na sljedećim točkama

  • pisanje jednadžbi kemijske reakcije i predviđanje produkata kemijskih reakcija
  • razvijanje sposobnosti razlikovanja potrebnih i nepotrebnih podataka
  • razvijanje sposobnosti odabira načina rješavanja zadataka na temelju teksta zadatka
  • rješavanje pojadinačnih zadataka i razvijanje koncepata rješavanja zadataka u određenom poglavlju
  • rješavanje zadaća i zadataka iz danih skripti

 

Način rada

Instrukcije iz kemije, odnosno pripreme za tjedne ispite i ispit iz opće kemije na prehrambeno-biotehnološkom fakultetu izvode se u grupama do 6 studenata. Osim priprema koje se održavaju uživo ili online, studentima se pruža mogućnost redovne komunikacije s profesorom van termina priprema te dinamičan i komunikativan rad. Tijekom instrukcija iz kemije redovito se dobivaju domaće zadaće i rješavaju zadaci koji su predviđeni za rad na fakultetu. Osim onog gradiva koje slijedi, sa studentima se riješava i ono gradivo koje je prethodilo i koje se obradilo u listopadu kako bi bili spremni za ispit, ako se ne polože kolokviji. Studenti na pripreme mogu dolaziti uživo ili biti online što ovisi o njihovim željama.

Studentima se pristupa individualno te se vraća na početke kemije kako bi se utvrdile osnove, a zatim na njima gradilo fakultetsko znanje. U slučaju da je potrebno, sa studentima se može organizirati i individualne instrukcije.

 

Tijek instrukcija

Pripreme iz kemije traju 10 termina po 90 minuta, odnosno 20 školskih sati tijekom kojih se obrađuje svo praktično gradivo. Pripreme počinju tijekom studenog i traju sve do kraja siječnja. 

 

Nastavni materijali

Osnovni nastavni materijal je skripta koja se dobiva na fakultetu. Osim skripte, studenti rješavaju Stehiometriju (Milan Sikirica) i razne druge zadatke s ispita i kolokvija ostalih fakulteta što je pripremljeno u skriptu.

Opća kemija

1
Fizikalne veličine i jedinice
2
Nomenklatura
3
Kemijske reakcije
4
Redoks reakcije
5
Iskazivanje sastava
6
Otopine određenog sastava
7
Stehiometrija
8
Mjerodavni reaktant
9
Iskorištenje
10
Kemijska ravnoteža
11
Ravnoteža u otopinama kiselina i baza
12
Puferi
13
Produkt topljivosti
Pripreme je moguće platiti u ratama po dogovoru.
Testiranja u početku se ne rade, a tijekom instrukcija redovito se dobivaju domaće zadaće koje se komentiraju idući puta.
Pripreme se održavaju u jutarnjim ili popodnevnim terminima preko radnog tjedna u terminu koji se dogovori sa svim studentima.
Grupe u kojima se radi su do 6 studenata koji su na pripremama uživo ili online.
Dodaj na listu želja
Prijava
Slobodnih mjesta: 0 studenata
Trajanje: 20 školskih sati
Lekcije: 13
Vrsta priprema: Nastava uživo i online

Radno vrijeme

Monday8:00 - 20:00
Tuesday8:00 - 20:00
Wednesday8:00 - 20:00
Thursday8:00 - 20:00
Friday8:00 - 20:00
SaturdayPo dogovoru
SundayPo dogovoru
Ova web stranica koristi kolačiće i traži od vas osobne podatake da poboljšaju vaše iskustvo pregledavanja.