Ponavljanje kemije za novu školsku godinu

0
0 ocjena
  • Opis programa
kemija.jpg

 

Kemija kao školski predmet

Zanimljivo je da je kemija od svih predmeta u školskom planu i programu najviše isprepletena, odnosno najviše je potrebno prethodno znanje kako bi se shvatilo gradivo koje dolazi u narodnom razdoblju, odnosno iduće školske godine. Osnovna znanja prethodnog razdoblja obrazovanja potrebno je dobro utvrditi i podsjetiti se pred novu školsku godinu. Osobito je to važno kod prelaska iz osnovne u srednju školu kada nije potreban stres  u školi uz već postojeći prelaska u novo okruženje i među nove kolege.

Termini i način rada

Nudi se ponavljanje gradiva kemije prethodnog obrazovnog razdoblja i to tijekom pet termina (10 školskih sati) uživo, a mogu se pridružiti i učenici online uz isti način komunikacije kao i uživo. Radi se u grupama od 3 do 6 učenika što osigurava individualan pristup. Ponavljanje se održava prije same školske godine u razdoblju od 28.8. do 2.9. što učenicima, također, može pripomoći da im početak školske godine ne bude preveliki šok od ljetnog razdoblja.

Način rada temelji se na rješavanju teorijskih i računskih zadataka te objašnjavanju eventualnih problema koji dođu tijekom rada. Osnovni koncepti se produbljuju i učenika se priprema za nove koncepte iz kemije.

Vrste priprema

Organiziraju se pripreme za učenike koji će u rujnu upisati 8 razred osnovne škole te ponavljanje osnovne škole.

Organiziraju se pripreme za učenike koji će u rujnu upisati 1. razred gimnazije te ponavljanje osnovne škole.

Organiziraju se pripreme za učenike koji će u rujnu upisati 2. razred gimnazije te ponavljanje gradiva prvog razreda.

Mogu se po dogovoru organizirati pripreme i za druge razrede.

Za više informacija svakako se javite profesoru Ivici Petru Čališu na 092 183 37 34.

Cijena

Cijena za grupni rad od troje učenika na više je 7,5 eura (56.5 kuna) za školski sat što je 5 eura jeftinije nego za individualni. Sve skupa za deset školskih sati (pet termina po dva školska sata) iznosi 75 eura.