Pripreme za medicinski fakultet

Pripreme za medicinski fakultet

Uložen trud mora nekako isplatiti i da će svatko imati rezultate proporcionalne njihovom uloženom trudu. Stoga smo za vas pripremili plan rada koji obuhvaća pripreme za Medicinski fakultet u Zagrebu , Rijeci, Splitu i Osijeku.

Što je obuhvaćeno dodatnim programom pripremama za medicinski fakultet?

Promjenom kurikuluma gradivo fizike, kemije i biologije koje se predaje u srednjoj školi je smanjeno obujmom i sadržajem. Međutim, Medicinski fakultet u Zagrebu na svojim prijemnima traži znanje kemije i biologije predviđeno starim kurikulumom.

Pripreme obuhvaćaju:

PredmetKemijaBiologijaFizika
Satnica na pripremama za državnu maturu463042
Dodatna satnica za PRIJEMNI za MEF Zagreb101410
Početak priprema6.11.2022. -za državnu maturu
travanj 2023.g. - za prijemni na MEF-u
8.01.2023. -za državnu maturu
travanj 2023.g. - za prijemni na MEF-u
6.11.2022. -za državnu maturu
travanj 2023.g. - za prijemni na MEF-u

U 34 dodatna sata priprema za medicinski fakultet učenici će proći zadatke sa starih prijamnih ispita na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, dakle pripremit ćemo vas za obavezni test provjere znanja dijelova gradiva iz biologije, fizike i kemije.
Na takav način možete bez straha i problema biti visoko konkurentni na svakom medicinskom studiju u Hrvatskoj.

Pripreme iz kemije za medicinu

Znanje iz kemije koje usvojite na pripremama u redovnom programu nadopuniti će te na dodatnom programu s temama:
derivati karboksilnih kiselina, aminokiseline i bjelančevine, ugljikohidrati, aldolna kondenzacija, mehanizmi reakcija u organskoj kemiji, areni, fenoli, eteri i biološki važni spojevi.
Dodatno će te proći preko 1000 zadataka iz kemije sa starih prijemnih ispita na medicinskom fakultetu u Zagrebu, a kroz cijele pripreme vas vodi poznati profesor Ivica.

Pripreme iz biologije za medicinu

Nastavno gradivo biologije je novim kurikulumom smanjeno i na nastavi se više ne obrađuju pojedine cjeline čije poznavanje je nužno za pristupanje prijemnom ispitu Medicinskog fakulteta. Na dodatnim satima za prijemni ispit iz biologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu proći će te s nama sve ono sto niste učili u školi a uključuje područje Fiziologija čovjeka s cjelinama: kemijski sastav stanične i izvan stanične tekućine, krv ,krvne stanice, krvna plazma, ABO sustav, srce i krvožilni sustav, sustav organa za disanje, sustav organa za probavu i izlučivanje, osjetilni sustav oplodnja ,spolni sustav, trudnoća i porođaj te osjetilni sustav.

Dodatno će te proći preko 1000 zadataka iz biologije sa starih prijemnih ispita na medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Pripreme iz fizike za medicinu

Dodatne sate fizike, iskoristit ćemo da prođemo sve stare zadatke sa prijemnih ispita koji su se pojavili prijašnjih godina. Glavni naglasak ćemo staviti na razumijevanju i primjeni teorije jer na prijemnom za razliku od mature nema teških računskih zadataka koje ćete rješavati “pola sata”.
Na dodatnim pripremama iz fizike za prijemni ispit za Medicinsku fakultet u Zagrebu proradit će se teme: hidraulični tijesak, električna vodljivost, provodnost vodiča, akceleratori čestica, ciklotron, efektivna vrijednost snage, prigušeno titranje, disperzija na prizmi i jednadžba konjugacije za tanke leće  koji se ne obrađuju u srednjoj školi.

Dodatno će te proći preko 1000 zadataka iz mehanike, tekućina i plinova, elektriciteta i magnetizma, titranja, valova, osnova akustike i optike te atomske i nuklearne fizike sa starih prijemnih ispita na medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Tijekom ovih priprema vrhunski ćemo vas pripremiti za polaganje biologije, fizike i kemije na Ispitu Državne mature i Prijemnog ispita na MEF-u Zagreb.

Kako su organizirana predavanja na pripremama za medicinski fakultet?

Od nas će te dobiti materijale, skripte i pitanja koja će vam olakšati da sistematizirate i organizirate učenje.

Raspored priprema je organiziran na način da je opterećenje ravnomjerno raspoređeno i da vam se sve slegne do mature/prijemnog na fakultetu.
Prvo krećemo s pripremama za ispit državne mature koje ćemo završiti do 31.05.2023. Kad ponovite kroz pripreme fiziku, kemiju i biologiju iz srednje škole od travnja 2023.g., intenziviramo učenje s dodatnom nastavom specifično za prijemni ispit.

Za razliku od sličnih programa priprema, kod nas su grupe do maksimalno 6 ili 8 učenika, što je najbolja garancija da će te učiti 100% produktivnije i kvalitetnije nego bilo gdje drugo.

Nastavni materijali i skripte

Učenici koji upišu Paket medicina će dobiti skripte za pripremu ispita DM iz fizike, kemije i biologije , te dodatne skripte sa zadacima s dosadašnjih prijemnih na medicinskom fakultetu iz 2005., 2008., 2011.g.,2015.-2020.g..

Plaćanje i prijava

Cijena programa je ista za gotovinsko plaćanje ili na rate (ZABA karticama).
Učenici koji upišu Paket medicina imaju popust od 530 kn na Program priprema za prijemni na Medicinskom fakultetu

Prijava
Slobodnih mjesta: 14 studenata
Trajanje: 34 sata
Vrsta priprema: Nastava uživo i online

Radno vrijeme

Monday8:00-20:00
Tuesday8:00-20:00
Wednesday8:00-20:00
Thursday8:00-20:00
Friday8:00-20:00
SaturdayPo dogovoru
SundayPo dogovoru
Pripreme za medicinski fakultet
Cijena:
1,360kn
Ova web stranica koristi kolačiće i traži od vas osobne podatake da poboljšaju vaše iskustvo pregledavanja.