Pripreme za medicinski fakultet

Pripreme za medicinski fakultet

Uložen trud mora nekako isplatiti i da će svatko imati rezultate proporcionalne njihovom uloženom trudu. Stoga smo za vas pripremili plan rada koji obuhvaća pripreme za Medicinski fakultet u Zagrebu , Rijeci, Splitu i Osijeku.

Što je obuhvaćeno dodatnim programom pripremama za medicinski fakultet?

Promjenom kurikuluma gradivo fizike, kemije i biologije koje se predaje u srednjoj školi je smanjeno obujmom i sadržajem. Međutim, Medicinski fakultet u Zagrebu na svojim prijemnima traži znanje kemije i biologije predviđeno starim kurikulumom.

Pripreme obuhvaćaju:

PredmetKemijaBiologijaFizika
Satnica na pripremama za državnu maturu463042
Dodatna satnica za PRIJEMNI za MEF Zagreb101410
Početak priprema6.11.2022. -za državnu maturu
travanj 2023.g. - za prijemni na MEF-u
8.01.2023. -za državnu maturu
travanj 2023.g. - za prijemni na MEF-u
6.11.2022. -za državnu maturu
travanj 2023.g. - za prijemni na MEF-u

U 34 dodatna sata priprema za medicinski fakultet učenici će proći zadatke sa starih prijamnih ispita na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, dakle pripremit ćemo vas za obavezni test provjere znanja dijelova gradiva iz biologije, fizike i kemije.
Na takav način možete bez straha i problema biti visoko konkurentni na svakom medicinskom studiju u Hrvatskoj.

Pripreme iz kemije za medicinu

Znanje iz kemije koje usvojite na pripremama u redovnom programu nadopuniti će te na dodatnom programu s temama:
derivati karboksilnih kiselina, aminokiseline i bjelančevine, ugljikohidrati, aldolna kondenzacija, mehanizmi reakcija u organskoj kemiji, areni, fenoli, eteri i biološki važni spojevi.
Dodatno će te proći preko 1000 zadataka iz kemije sa starih prijemnih ispita na medicinskom fakultetu u Zagrebu, a kroz cijele pripreme vas vodi poznati profesor Ivica.

Pripreme iz biologije za medicinu

Nastavno gradivo biologije je novim kurikulumom smanjeno i na nastavi se više ne obrađuju pojedine cjeline čije poznavanje je nužno za pristupanje prijemnom ispitu Medicinskog fakulteta. Na dodatnim satima za prijemni ispit iz biologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu proći će te s nama sve ono sto niste učili u školi a uključuje područje Fiziologija čovjeka s cjelinama: kemijski sastav stanične i izvan stanične tekućine, krv ,krvne stanice, krvna plazma, ABO sustav, srce i krvožilni sustav, sustav organa za disanje, sustav organa za probavu i izlučivanje, osjetilni sustav oplodnja ,spolni sustav, trudnoća i porođaj te osjetilni sustav.

Dodatno će te proći preko 1000 zadataka iz biologije sa starih prijemnih ispita na medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Pripreme iz fizike za medicinu

Dodatne sate fizike, iskoristit ćemo da prođemo sve stare zadatke sa prijemnih ispita koji su se pojavili prijašnjih godina. Glavni naglasak ćemo staviti na razumijevanju i primjeni teorije jer na prijemnom za razliku od mature nema teških računskih zadataka koje ćete rješavati “pola sata”.
Na dodatnim pripremama iz fizike za prijemni ispit za Medicinsku fakultet u Zagrebu proradit će se teme: hidraulični tijesak, električna vodljivost, provodnost vodiča, akceleratori čestica, ciklotron, efektivna vrijednost snage, prigušeno titranje, disperzija na prizmi i jednadžba konjugacije za tanke leće  koji se ne obrađuju u srednjoj školi.

Dodatno će te proći preko 1000 zadataka iz mehanike, tekućina i plinova, elektriciteta i magnetizma, titranja, valova, osnova akustike i optike te atomske i nuklearne fizike sa starih prijemnih ispita na medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Tijekom ovih priprema vrhunski ćemo vas pripremiti za polaganje biologije, fizike i kemije na Ispitu Državne mature i Prijemnog ispita na MEF-u Zagreb.

Kako su organizirana predavanja na pripremama za medicinski fakultet?

Od nas će te dobiti materijale, skripte i pitanja koja će vam olakšati da sistematizirate i organizirate učenje.

Raspored priprema je organiziran na način da je opterećenje ravnomjerno raspoređeno i da vam se sve slegne do mature/prijemnog na fakultetu.
Prvo krećemo s pripremama za ispit državne mature koje ćemo završiti do 31.05.2023. Kad ponovite kroz pripreme fiziku, kemiju i biologiju iz srednje škole od travnja 2023.g., intenziviramo učenje s dodatnom nastavom specifično za prijemni ispit.

Za razliku od sličnih programa priprema, kod nas su grupe do maksimalno 6 ili 8 učenika, što je najbolja garancija da će te učiti 100% produktivnije i kvalitetnije nego bilo gdje drugo.

Nastavni materijali i skripte

Učenici koji upišu Paket medicina će dobiti skripte za pripremu ispita DM iz fizike, kemije i biologije , te dodatne skripte sa zadacima s dosadašnjih prijemnih na medicinskom fakultetu iz 2005., 2008., 2011.g.,2015.-2020.g..

Plaćanje i prijava

Cijena programa je ista za gotovinsko plaćanje ili na rate (ZABA karticama).
Učenici koji upišu Paket medicina imaju popust od 60 €  na Program priprema za prijemni na Medicinskom fakultetu

Prijava
Slobodnih mjesta: 14 studenata
Trajanje: 34 sata
Vrsta priprema: Nastava uživo i online

Radno vrijeme

Monday8:00-20:00
Tuesday8:00-20:00
Wednesday8:00-20:00
Thursday8:00-20:00
Friday8:00-20:00
SaturdayPo dogovoru
SundayPo dogovoru
Pripreme za medicinski fakultet
Cijena:
170€
Ova web stranica koristi kolačiće i traži od vas osobne podatake da poboljšaju vaše iskustvo pregledavanja.