Upisi u srednju školu - pripreme iz matematike

Upisi u srednju školu - MIOC, V. gimnazija, 1. gimnazija, Tituš Brezovački. Pripreme iz matematike za učenike osmih razreda osnovne škole kao priprema za upis u srednju školu i prijemni ispit
Profesor
Caki
136 students enrolled
0
0 ocjena
 • Opis programa
 • Program rada
 • Česta pitanja
Pripreme u malim grupama

Zašto ići na pripreme?

Problem hiperinflacije superodlikaša (prosjek 5.00) postaje aktualan krajem svake nastavne godine kada izaziva velike probleme prilikom upisa u srednje škole. Upisi u srednje škole postaju stresna su situacija i za osmaše i za roditelje. Pogledom na statistiku

Srednja školaProgramMinimalan broj bodova za upis
Prirodoslovna škola Vladimira PrelogaPrirodoslovna gimnazija za skupinu predmeta na stranom jeziku 4.g.80,50
Prirodoslovna škola Vladimira PrelogaPrirodoslovna gimnazija 4.g.80,44
XV. gimnazija ZagrebPrirodoslovno-matematička gimnazija 4.g.80,39
Gimnazija Tituša Brezovačkog ZagrebOpća gimnazija 4.g.80,27
V. gimnazija ZagrebPrirodoslovno-matematička gimnazija 4.g.80,10
II. gimnazija ZagrebOpća gimnazija 4.g.79,99
X. gimnazija Ivan Supek ZagrebPrirodoslovna gimnazija za skupinu predmeta na stranom jeziku 4.g.79,96
III. gimnazija ZagrebPrirodoslovno-matematička gimnazija 4.g.79,86
I. gimnazija ZagrebOpća gimnazija 4.g.79,76
XV. gimnazija ZagrebIBMYP program79,68

dolazimo do zaključka da srednje škole, prije svega gimnazije imaju već godinama velik problem prilikom upisa koji se bazira isključivo na uspjehu postignutom u osnovnoj školi. Selektirati najbolje od boljih je sve teže jer nerealno velik broj učenika u 7. i 8. razredu ostvari uspjeh 5.00. Za upisati  XV. gimnaziju (MIOC), 1.gimnaziju, Gimnaziju Tituš Brezovački, X. gimnaziju i IB program u zagrebačkom MIOC-u više nije dovoljno imati odličan uspjeh već učenici moraju ostvariti odličan rezultat na dodatnim provjerama znanja.
Do uvođenja nacionalnih ispita u osnovne škole selekciju učenika pri upisu moguće je provesti samo prijemnim ispitima.

Cilj priprema je s učenicima sistematizirati gradivo iz osnovne škole kroz sadržaje usklađene s novim kurikulumom. Ove pripreme namijenjene su svim osnovnoškolcima bez obzira koju srednju školu upisuju.

Program priprema je osmišljen da učenicima razvije bogatstvo ideja u pristupu rješavanju zadataka iz matematike. Pomoći ćemo učenicima da spoznaju slobodu u rješavanju matematičkih zadataka te osvježe znanje iz osnovne škole.

Odlukom MZOŠ od školske godine 2021-2022. u školama u kojima se prilikom upisa u 1.razred provodi testiranje učenika testovi će se bodovati s 10 bodova.  Tako udio bodova s prijemnog ispita u ukupnom broju bodova je povećan na 11.11%. Time se otvaraju prilike i učenicima koji nisu imali 5.00 prosjek da dobro napisanim prijemnim ispitom izbore upis u željenu školu.

Koje škole imaju prijemni ispit iz matematike?

Škole koje trenutno provode prijemni ispit su:
XV. gimnazija (MIOC)
IB program u zagrebačkom MIOC-u
I. gimnazija
V. gimnazija
X. gimnazija
Gimnazija Tituš Brezovački
Gimnazija Lucijana Vranjanin

Tko su predavači?

Pripreme drže iskusni profesori matematike s višegodišnjim iskustvom rada s nadarenom djecom iz osnovne i srednje škole. Profesori koji su kao mentori sa svojim nadarenim učenicima već postizali značajne rezultate na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima iz matematike i fizike.

Način održavanja priprema za upis u srednje škole

Ne radimo masovne pripreme učenika već isključivo u malim grupama 6 do 8 učenika. Obzirom na to mjesta nam se brzo popune.
Svim zainteresiranim roditeljima preporučujemo da se na vrijeme jave najkasnije do 31.12.2022.g. i informiraju o slobodnim mjestima, jer obično 30-40 dana prije početka priprema već su nam skoro sva mjesta popunjena.

Učenici tijekom priprema samostalno i uz pomoć profesora rješavaju zahtjevnije zadatke iz matematike, te redovno pišu testove. Testovi su simulacije ispitnih zadataka po temama.
Nastava se održava jednom tjedno u terminu po 2 školska sata za duži ciklus priprema. Raspored i termine priprema učenici i roditelji će dobiti na mobitel 15 dana prije početka priprema.

 

Nemojte čekati i na vrijeme rezervirajte svoje mjesto na pripremama i omogućite svome djetetu priliku za boljim obrazovanjem.

CAKI centar pripreme za upis u srednju školu IconCAKI centar pripreme za upis u srednju školu

Ulica Brune Bušića 38, Zagreb

5,0 141 reviews

 • Svaka pohvala! Profesionalno i strucno. Sasvim novi i pristupacan način poducavanja, kakav odgovara danasnjoj djeci. Preporucam
  Avatar Mirela Gasparic ★★★★★ prije 3 mjeseca
 • Moj sin je išao na pripreme za prijemni PŠVP i prezadovoljan je organizacijom, profesorima i prenošenjem znanja, sto je dodatno doprinjelo i nadopunilo njegovo znanje. Za preporuku.😀 P.S. I upisao je PŠVP 😀
  Avatar Kate SG ★★★★★ 2 months ago
 • Odlične i vrlo korisne instrukcije, profesori jako dobro objašnjavaju!
  Avatar Marko P ★★★★★ 7 months ago
 • Vrhunske pripreme i odlična radna atmosfera. Za svaku pohvalu!(Translated by Google)Superb preparations and a great working atmosphere. For all the praise!
  Avatar Dunja Sutalo ★★★★★ 2 years ago
 • Ugodna, individualna radna atmosfera, uz rad doma daje super rezultate!(Translated by Google)A pleasant, individual working atmosphere, with the work of the home, gives great results!
  Avatar Lovro Mestrovic ★★★★★ 2 years ago
 • Kvalitetna predavanja i materijali, ugodna atmosfera. 5+(Translated by Google)Quality lectures and materials, pleasant atmosphere. 5+
  Avatar Lu Ka ★★★★★ 2 years ago
 • Kvalitetne poduke iz matematike koje svakako preporucam! Jasno i cjelovito se obrađuju pomno izabrani zadaci kojima se obuhvati svo znanje potrebno i sve cake koje se pojavljuju. Uspjesno sam polozila ispit bez sumnje zahvaljujuci upravo … More ovim podukama! Caki je izvrstan predavac, radna je atmosfera idealna - lezerna i visoko efikasna.
  Avatar Diva HC ★★★★★ 2 years ago
 • Pripreme koje te zapravo pripreme...(Translated by Google)Preparations you are actually preparing ...
  Avatar David Pavić ★★★★★ 2 years ago
 • Moja kćer je išla na instrukcije iz matematike. Jako smo zadovoljne načinom rada, pristupačnošću profesora i na kraju rezultatima. Za svaku pohvalu, čista petica!
  Avatar Anamarija Bauer ★★★★★ 2 years ago
 • Odlični profesori, super atmosfera, jako dobro organizirana predavanja i male grupe s individualnim pristupom. Hvala profesore na svemu!(Translated by Google)Excellent teachers, super atmosphere, well-organized lectures and small groups … More with individual approach. Thanks to all the professors!
  Avatar Igor Kolenko ★★★★★ 2 years ago
 • Super instrukcije i pripreme.(Translated by Google)Super instruction and preparation.
  Avatar DJ Hecho ★★★★★ 2 years ago

Pogledajte ostale ocjene

  Mogu li pratiti pripreme online?
  Svaki sat možete pratiti online. Ukoliko ne živite u Zagrebu i naporno vam je putovati svaki dan pripreme možete pratiti online u HD rezoluciji i sudjelovati u nastavi kao da ste u učionici.
  Da li na pripremama rješavate samo stare ispitne zadatke?
  Ne. Na pripremama radimo po našoj skripti u kojoj se nalaze posebno pripremljeni zadaci. Tijekom priprema također riješimo i SVE stare prijemne ispite.
  Da li možemo kupiti vašu skriptu i sami se pripremiti za ispit?
  Na žalost ne. Skripta je dostupna samo našim polaznicima i nije na prodaju.
  Koliko su velike grupe na pripremama?
  Grupe su od 3 do 8 učenika. Naše učionice nisu predviđene za velike grupe. Radimo isključivo u malim grupama kako bi zadržali kvalitetu nastave u što se možete uvjeriti na slikama.
  Kada moram platiti?
  Akontaciju morate platiti u roku od 3 dana od upisa/prijave (ili kraće ako je početak priprema blizu). Ostatak iznosa do pune cijene mora biti uplaćen najkasnije na dan početka priprema kako biste mogli prisustvovati nastavi i dobiti nastavne materijale. Za iznos uplaćene akontacije umanjuje se ukupna cijena priprema.
  Što je to akontacija?
  Iz rječnika financijskih pojmova: "Isto što i predujam. To je novčana svota koju pri sklapanju ugovora ili u tijeku njegova ispunjenja jedna ugovorna stranka daje na račun svoje ugovorne obveze drugoj stranci, radi olakšavanja ispunjenja obveze te druge stranke. Akontacija se daje u pravilu u novcu i prelazi u vlasništvo primatelja, s tim da se poslije ispunjenja ugovora uračunava u ispunjenje obveze davaoca." Drugim riječima, za iznos uplaćene akontacije, umanjuje se ukupna cijena, ali u slučaju odustajanja nemate pravo njezina povrata.
  Zašto moram platiti akontaciju?
  Zato što na taj način rezervirate mjesto. Akontacija je dokaz vaše namjere da budete polaznik naših priprema te nas njome obvezujete da za vas čuvamo mjesto. Budući da je broj mjesta koja imamo ograničen, u svakom trenutku moramo znati točan broj kandidata koji su odlučili ići na naše pripreme. U slučaju odustajanja od priprema, kada je do njihovog početka ostalo manje od 10 radnih dana, nemate pravo na povrat akontacije.
  Prijavio sam se na pripreme. Mogu li odustati?
  Ako ste se prijavili na pripreme, dobit ćete rok za uplatu akontacije. Ukoliko do tog roka akontacija nije plaćena, vašu prijavu nećemo smatrati važećom. Ako ste već uplatili neki iznos, tada je odustajanje regulirano na sljedeći način:

  Polaznik može odustati od priprema do 10 radnih dana (pon-pet) prije početka nastave uz povrat cjelokupnog uplaćenog iznosa umanjenog za približan iznos bankarske ili kartičarske provizije, ako ju je CAKI centar bio dužan platiti (max. 8%).
  Ukoliko polaznik odustaje od priprema kada je do početka priprema ostalo manje od 10 radnih dana, a više od 5 radnih dana, nema pravo na povrat akontacije koja iznosi 25% od ugovorom predviđene svote.
  Nakon što je do početka priprema ostalo manje od 5 radnih dana, polaznik ne može odustati i dužan je podmiriti puni iznos usluge.
  Svako odustajanje potrebno je izvršiti pismenim putem.

  Na pripreme se prijavite tek kad ste sigurni da ih želite i možete pohađati. Interes za naše pripreme veći je od naših kapaciteta te smo prisiljeni odbiti 10-15% kandidata za svaki predmet. Odustanete li od priprema neposredno uoči njihovog početka CAKI centru radite štetu od nekoliko stotina pa do nekoliko tisuća kuna jer smo vaše mjesto, da ste se na vrijeme odjavili, mogli ustupiti nekome drugom. Ovako to mjesto ostaje prazno, za što ste dužni snositi odgovornost.

  Svaka molba za odustajanjem razmatra se individualno. U situacijama dokumentirane bolesti ili smrti u obitelji nastojimo pronaći rješenje koje ide polaznicima u korist.